Mereka Yang Ku Sayang

Saturday, 7 January 2012

Part i: Bercuti...

Semenjak ada irfan ku dan en hubby kan cuba luangkn masa di waktu cuti dengan bawa si abang ni berjalan2...ronda2 tempat yang menarik. Suka tengok aksi dan gelagatnya. Nak kata bawa ke tempat yang bagus2 itu tidaklah, tapi at least boleh kenal tempat tu sambil2 bawa anak jalan2. Alhamdulillah, adalah rezeki untuk kami bercuti walau tak segah dan sehebat orang lain.

i) Bukit Merah Lake Town Resort
Kami pergi ke sana dah lama. Cuti Krismas tahun 2008. Masa tu irfan berumur 2 tahun lebih. Pergi kesana bersama dengan kawan en hubby. Sewa apartment 3D2N. Seronok sangat2, sempat la malamnya ke Pulau Pinang merentasi jambatan untuk makan2. Kami amik package combo pack yang mana tiket tu sah untuk tiga hari dan dapat masuk empat tempat.

orang utan island

tak sangka irfan berani naik ni

picture family

malamnya ada fire show


bergambar sebelum masuk water park


umi nak kena mandi sekali

tengoklah muka sedih plus takut naik bot nak ke org utan island ni
 ii) Selesa Hill Homes
Tempat ni kami pergi bersama kawan en hubby gak, cuti tiga hari dan tak kemana-mana. Pergi sana pun just tidur dan bawa anak mandi pool jer laa.. Malam dan paginya memang sejuk sangat. Tempatnya pertengahan jalan nak balik kampung. Dekat highway karak...


mandi wth frens

abah pun tumpang sekaki

sejuk  - kabus tebal wktu pg

irfan lum mandi lg, sejuk

mandi lagi

abang irfan mmg suka mkn wktu ni, brgambar pn smpt makan

2 comments:

ajumohit said...

Bagus bawak anak2 jalan2 kan wani, bagi pendedahan pd diorg selain buat diorg happy!! Bestlah

cinnamon.com said...

mak ayah pun seronok sekali..kan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...