Mereka Yang Ku Sayang

Wednesday, 4 January 2012

Koleksi baby Zarif & Kisahnya

beberapa minit slps dilahirkan @ HUKM, 6.58pm 29/11/2010 2.64kg

berusia 3 hari

12/12/2010 - sebulan lebih, rambut dah mula banyak slps dibotakkn

1/2011 - 3 bln lebih, suka muncungkan mulut

1/2011 - suka hisap jari, kdg2 habis tangan masuk mulut

2/2011 - masa ni join majlis cukur jambul di masjid tmpt kediamanku

2/2011 - sudah belajar meniarap

3/2011 - first time selsema, habis meleleh

3/2011 - first time makan bubur nasi

4/2011 - sudah biasa meniarap, kepala dh tegak, dah pandai main

4/2011 - suka main dengan abang, gelak bila diagah

5/2011 - bawa jumpa kawan2 di birthday party abang aisy

6/2011 - on d way balik kg

6/2011 - suka mainan warna merah

8/2011 - sudah tegak duduk, pandai posing nk brgambar - baju abg irfan

8/2011 - Raya Puasa, muka nangis - manja

8/2011 - Raya Puasa, hepi on d way ke pasir puteh umah mek

8/2011 - Raya Puasa - dalam keta pun blh posing

9/2011 - brgambar sblm g open house rumah mak (bbysttr) 

9/2011 - malam konsert sekolah abang irfan

10/2011 - dah berani naik kereta, kereta abang irfan masa kecik

10/2011 - 1 tahun - temankan umi kursus di KLIA

11/2011 - makin lasak, suka buli abang

11/2011 - tengok lah muka nakal ni..

12/2011 - jalan2 di Parkson sampai ke iCity, suka bila dibawa jalan2



Layan jer lah ye gambar baby zarif yang semakin lasak ni... suka buli abang irfan sampai abang menangis mengadu kat umi. Bila kita marah dia, dia boleh marah kita balik..... mulut pun semakin bising, tapi yang geramnya, kat umi pun dia panggil abah...huhuhu...kalau abang, kakak, tak naik nak semua dah boleh cakap tapi tang umi tu asyik panggil abah jer...

Sekarang ni, gusi dah nampak putih2 sikit tandanya gigi bawah dah nak tumbuh... tapi ada dia kisah, masih lagi aktif. Pantang buka pintu bilik air mesti masuk nak main air..... sekarang ni dah mula minum formula milk kerana tak mahu susu yang di pump. Pernah tak minum susu sehari suntuk, tunggu umi balik kerja baru minum. Kesiankan dia yang tak nak minum susu yang di pump, umi beli jugak formula milk. Tiga kali tukar baru dia nak minum, itu pun pakai cawan yang ada straw. Dia reject terus botol. Susu snow, minum sikit reject... cuba nestle Nan, pun tak nak...last2 beli sustagen vanilla flavour baru minum.... macam2 peel si kecik ni...

Berjalan mmg dah laju tapi macam robot..... kuat jeles, bila umi peluk abang dia bunyi dan cepat2 datang peluk umi...



p/s: baby, kami semua umi, abah, abang irfan sayaaang kamu sangat.....



5 comments:

blogtilldrop said...

sweet journal... best tgk mereka membesar... http://blog2shout.blogspot.com

wani johari said...

bila tgk anak2 membesar baru kt tau yg kt ni semakin brusia kan...

cinnamon.com said...

perubahan,demi perubahan,kenangan utk dia nnti..

ajumohit said...

Bagusnya wani simpan picca2 yang sungguh comel ni, seronok tgk pkembangan anak2 kan...moga membesar dgn kuat ye zarif

wani johari said...

cinnamon.com: kenangan utk kita juga..

aju: tak sedar masa brlalu dgn cepat, baby pun dh bsr...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...