Mereka Yang Ku Sayang

Thursday, 1 December 2011

Untuk Penjawat Awam : SBPA 2012

Setiap hari suka membaca info dari beritasemasa.com.... dan, ini sedikit maklumat yang ku ingin kongsi bersama....

Mengenai skim gaji baru SBPA,

i)  Berdasarkan :“Exit Policy”

Penjawat awam akan dinilai melalui cara mereka bekerja (outcome dan kesan )dan mampu memberikan output yang cemerlang kepada organisasi.
Mereka yang dinilai tidak dapat memberikan perkhidmatan dari segi mental dan fizikal, akan dinasihatkan supaya berhenti.

ii) Adanya pengredan semula jawatan

Akan wujudnya kategori gred jawatan yang baru dowujudkan mengikut keperluan organisasi. Adanya gred premier dan pelaksana dimana pelaksana memerlukan kemahiran yg lebih dari satu dan akan membuat multitasking job.....

iii) Penilaian markah (SKT)

Dimana penilaian markah akan menentukan kenaikan gaji:
  • Markah 95% keatas – kenaikan gaji adalah 15 %
  • Markah 85%-95% – kenaikan gaji adalah 8%
  • Markah 75 % – tiada kenaikan
  • Markah 70 % – disyorkan tamat perkhidmatan



untuk yang lebih detai sila lah baca di sini......

pekeliling terbaru belum lagi dikeluarkan dan dengarnya akan dikeluarkan dalam bulan ni...


Minta2 adalah berita yang mengembirakan kita ye, janganlah asyik barang jer naik...

7 comments:

abah khalisha said...

errrr...apa komen org kerajaan ya

ajumohit said...

Mmg rasa geram kan wani, naik gaji ciput je, harga mknan berganda naiknya

aimaniman said...

komen org kjaan?..akak keje kjaan.. komen: harap2 x da la kipas udang ke, boss yg tangkai jering ke.. penilaian wajib telus.. sapa nak tentukan ketelusan? fenin laa...

wani johari said...

abah khalisha: sye pn kije gomen,...komennya...kesian la staf bwh if dia buat kije tp bos x suka dia, dpt mrkh skit & akan ada acara ampu mengampu bos...oh, sungguh x best...

wani johari said...

aju: gaji blum naik lagi, barang dh brlumba2 naik..huhuhu

wani johari said...

aimaniman: owh, sungguh x best... kalau ada mirrow2 in d world blh scan ketelusan kan bagus....

wahida said...

kadang tak setuju pun ada dgn cara mcm ni...
mmg akan ada bodek kipas susah mati punya la lepas ni...adoi la..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...