Mereka Yang Ku Sayang

Wednesday, 14 December 2011

Konvo SIL & iCity...

Hujung minggu di musim cuti sekolah memang jadual penuh dengan aktiviti jalan - jalan bawa anak buah ronda-ronda kl. Nak ambil cuti di hari bekerja cuti memang dah habis...tinggal satu hari jer. So, di hari minggu jer boleh jalan - jalan. Kena susun jadual betul-betul. Dari pagi berjalan sampai pagi balik...hehehe...

Kebetulan plak abang dari Johor datang kl hantar wife dan anak-anak pada 6hb coz dia ada kursus pengadil bola sepak di Melaka esoknya. Tambahan my SIL ada konvokesyen Open u pada hari sabtu 10hb. Ku nak kena temankan my SIL amik jubah konvo pada petang jumaatnya. Abang balik dari Melaka jumaat malam. Mak pun sampai kl hr yang sama. Seronok sangat2, semua family berkumpul dirumahku. Walau rumah sempit, masa tidur pun kena susun atur tapi suasana memang meriah sangat. Irfan lah orang yang paling hepi, ada sepupunya ramai2 main bola la, psp la, games internet la. Sampai jammed pc ku.

Sabtu pagi awal2 lagi ke pasar with en hubby cari kepala ikan merah masak kari dan asam pedas. Perghh, sedap sangat. Majlis konvokesyen my SIL mula 2.30 ptg tapi nak kena ada satu jam awal. En hubby drive bawa abang & SIL ke PWTC. Ku pergi sekali nak pakaikan jubah SIL. Selepas diaorang masuk dewan ku balik untuk get ready nak shopping selepas habis konvo SIL.

Petang selepas konvo SIL kami gerak ke Parkson The Mall.... SIL nak belikan beg sekolah princess utk anak dia. Dia cakap murah sikit compare dengan kat Johor. Ku tak amik tahu coz mana ku ada anak gegurl nak beli beg princess bagai. Beg Ben 10 iyo laaa...

Selepas magrib & isya' di The Mall, kami bertolak ke iCity Shah Alam. Perjalanan smooth jer..... tapi bila nak masuk ke iCity.....hohohoho, jammed giller. Dah ler tak boleh masuk melalui pintu masuk utama, kena cari pintu belakang (pintu dari arah Klang).... kereta banyak sangat..bayangkan jauh lebih kurang 100 meter ke pintu masuk tetapi jammed kat situ dekat satu jam. Abang irfan dah bising-bising kenapa lambat sampai, dah laa lampu dah kt depan mata lagi laa orang tu bising...

Bayaran masuk RM10 percar di waktu malam. Kalau siang RM1 jer, tapi sape yang nak datang siang-siang hari. Datang kat iCity kan nak tengok lampu. Pusing punya pusing, parking nuuuun haaa kat padang bawah sana dekat dengan pintu utama. Dah la dari tempat  parking nak ke padang yang ada lampu tu jauh & tinggi, lalu ikut short cut naik bukit. Ramai yang duk bising2 management tak sediakn laluan yang senang ni ke padang iCity.

Budak-budak seronok la tengok lampu, macam2 color. Aku jugak laa yg lenguh coz zarif tidur. Lupa plak nk kejut dia tengok lampu, mesti dia seronok.

Kami sampai rumah pukul 2 am.....




abg & SIL - warna merah ikut fakulti sil amik sains math (cikgu)

sayang seorang suami

so sweet

thn dpn abg plak smbung bljr

ku amik pic smpi lupa nk brgmbr ngn SIL

sweet family - yg ke 5 thn depan

icity

hepi moment wth cousins

abg irfan

ceria

colorful

ni masa thn lps - rm2 percar

skrng ni dah x cactus ni

lampu lagi

kaku brgaya thn 2010

sengih bukan senyum...

ngn mak

lampu
semua nk jd rabbit


Kalau nak pergi kena g awal2 baru puas hati nak bergambar bnyk2 & lama2... yg ni duk jammed brjam2 dah sampai park jauh, penat pun adoo....

3 comments:

ajumohit said...

tahniah untuk SIL wani!! bestnya gi Icity!!! suke lah budak2 tgk lampu2 warna warni cenggini kan wani..terisi cuti skolah diorg ngan aktiviti macam ni

cinnamon.com said...

tahniah...saya dah byk kali juga lalu lalang kat icity..berhentinya belum lagi..

wani johari said...

alhamdulillah, dgn ank 4 nk msuk 5 smpt gk compelte study, sye ni x tau laa bila...a'aa la aju, budak2 mmg suka tgk lampu....


cinnamon.com : boleh jugak singgah bw anak2 tgk lampu mesti seronok...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...