Mereka Yang Ku Sayang

Wednesday, 9 November 2011

Zarif Imran 1 tahun .....

As salam kawan2 semua,...
lama sungguh bercuti dari berblog ye,..just bw kt blog kwn2 jer..kdg2 tak tinggal jejak pun...

Alhamdulillah, 29hb Oktober lepas baby zarif sudah pun 1 tahun. Kami tak celebrate pun, just ajak bbysitter makan2 kat luar jer.... seminggu awal dari tarikh lahir bby zarif coz minggu depan 29hb Okt dah nak kena KLIA, ada kursus....kami semua keluar makan2 sambil bawa kek bby zarif yang dah cukup 1 tahun ni selepas dgr ceramah kt klinik BTR, dan selepas tangan bby zarif kena sup panas.... entrynya kat SINI ye...

Petangnya selepas balik dari tecso makan kt CRS, rehat2 jap kt umah dan bersiap pulak nak keluar makan dengan bbysitter & family, Zu & family dan k mira.... sempatlah beli kek coklat kecik utk bby zarif potong nanti... decide pergi makan kat Hulu Langat jer...

Menu yang dipilih, siakap stim & siakap tiga rasa, tom yam pok tek, udang & sotong celup tepung, sayur campur, kailan ikan masin dan telur bungkus. Ada juga yang makan nasi goreng plus lauk pauk. Hajat nak ajak dia orang mkn2 dah lama tapi asyik ada hal plus balik kampung.

Doa sebelum majlis di baca oleh hb Zu, En. Nazri.... semoga dilimpahi rezeki dan dirahmati oleh Nya.. aminnnn...

Baby zarif plak wak hal tak nak potong kek, mak dia plak yg ober potong kek tu... Plan nya bila bby zarif 2 tahun nanti baru blh buat jamuan makan kat rumah, dia dah besar sikit barulah seronok.. abang irfan semenjak sekolah ni, beli kek hantar sekolah jer... jimat tenaga..hehehe...

Okeylah, layan jer picture malam tu...

ini jer yg sempat snap

zarif imran 1 tahun

semua yg ada

abg irfan sibuk ptg kek

zarif wth mak

seronok dpt hadiah

kita share blh - abang irfan

dua2 sibuk nak tlg abah pasang

muka budak nangis...hehehe
eh, keluarga baru pn ada....

Perkembangan sbudak 1 tahun ni : masih lagi tidak boleh menapak dengan baik, setakat 4-5 langkah berani lah..last2 merangkak lagi laju... gigi belum tumbuh lagi tapi sudah makan macam2... mulut pun semakin bising....


Zarif, kehadiran mu menguatkan talian kasih sayang kami... sayang kami pada mu tidak pernah berbeda dan tak kan berbeda walau secebis dari abang mu... semuanya yang pertama di hati kami... doa kami agar baby zarif membesar menjadi kebanggaan dan orang yang berguna kepada semua... biarlah semua orang gembira di saat kelahiran mu di mana hanya kamu yang menangis...dan biarlah semua orang meratapi pemergian mu dan kamu tersenyum di saat kamu sedang pergi.....

2 comments:

cinnamon.com said...

beruntung anak2 skg ye..

wani johari said...

alhamdulillah,...semua parents mahukan yg trbaik utk anak2 mereka..kan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...